گوگل ادعا می‌کند که به تازگی به "برتری کوانتومی" دست یافته است و این در حالی است که محاسبات کوانتومی دنیا را تغییر خواهند داد.

به گزارش ایسنا، مسابقه دستیابی به "برتری کوانتومی"(quantum supremacy) در حال برگزاری است. شرکت‌ها و دولت‌ها به طور یکسان مشتاق هستند که بتوانند روی یک کامپیوتر کوانتومی کاملاً کاربردی دست پیدا کنند. اما چرا؟

محاسبات کوانتومی می‌تواند پیامدهای بسیار شگرفی در هر چیز دنیای دیجیتال امروز از هوش مصنوعی گرفته تا توسعه داروها داشته باشد. با این حال به نظر می‌رسد این رقابت برای دستیابی به برتری کوانتومی، یک رهبر پیدا کرده است.

گزارش‌ها و ادعای خود گوگل نشان می‌دهد که این غول فناوری به "برتری کوانتومی" رسیده است.

 

در واقع برتری کوانتومی یعنی یک کامپیوتر کوانتومی می‌تواند محاسباتی را انجام دهد که در زمان معقول غیر قابل محاسبه است. در ماه مارس 20 گوگل از چیپ 72 کیوبیتی کوانتومی خود به نام Bristlecone رونمایی کرد و امیدوار بود که با استفاده از آن بتواند به برتری کوانتومی دست پیدا کند. حالا محققان این شرکت توانسته‌اند با استفاده از این چیپ به هدفشان دست پیدا کنند.

چنین دست‌یافته‌ای از آن جهت ارزشمند است که برای اولین بار در تاریخ محاسباتی را که هیچ کامپیوتر عادی قادر به حل آن نیست را انجام داده و به همین خاطر می‌توان عبارت برتری کوانتومی را برای آن به کار برد. در واقع زمان محاسبه ده هزار ساله برای هیچ کامپیوتری عملی نیست و نمی‌توان آن را امکان‌پذیر دانست.

برتری کوانتومی

در مقاله این تحقیق آمده است:

این افزایش سرعت نسبت به تمام الگوریتم‌های کلاسیک، مثالی از تحقق تجربی برتری کوانتومی در اعمال محاسباتی فراهم کرده و نوید بخش ظهور نوعی الگوی پیش‌بینی شده محاسباتی است.

این تیم همچنین دستیابی به برتری کوانتومی را به عنوان نقطه عطفی برای رسیدن به محاسبات کوانتومی در مقیاس کامل بر شمردند. محققان در مقاله‌شان به این نکته هم اشاره می‌کنند که چنین نتیجه‌ای می‌تواند مثال نقضی برای قانون مور بوده و نشان دهد که قدرت کامپیوترهای کوانتومی به صورت نمایی و نه خطی افزایش می‌کند.


با وجود این نتایج درخشان، کامپیوترهای کوانتومی هنوز راه زیادی تا تبدیل شدن به جایگزین کامپیوترهای معمولی در پیش دارند. البته اینکه آیا کامپیوترهای کوانتومی می‌توانند جایگزین واقعی پی‌سی‌ها و کامپیوترهای دسکتاپ باشند یا خیر بحث دیگری است که پاسخ آن را تنها در آینده می‌توان جست.


 


everything کوانتومی ,برتری ,کامپیوترهای ,محاسباتی ,گوگل ,پیدا ,برتری کوانتومی ,به برتری ,دست پیدا ,دستیابی به ,کامپیوترهای کوانتومیمنبع

ربات واو وی مدل CHIP:

شیائومی می میکس آلفا (Mi Mix Alpha) با دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی و طراحی عجیب و جذاب با قیمت ۲۸۱۰ دلار معرفی شد:

ایفون 11 پرو مکس معرفی شد:

کد تلپورت به کاخ بسیار بزرگ در ماین کرافت

رمز بمب بزرگ ماین کرافت

گوگل اولین رایانه کوانتومی جهان را ساخت:

ایفون 11 اپل معرفی شد:

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

خرید اینترنتی باران چت| چتروم باران| گلناز چت|مریم چت|پریا چت خرید ریموت کنترل جرثقیل ساگا خرید پارکت با کیفیت سیم بکسل، زنجیر و جرثقیل حمل بار پاور بکسل شهریار اندروید کاران - آموزشگاه اندروید ایران ارزان کده ارسال پیامک انبوه تبلیغاتی| خرید پنل پیامکی تیم آنلاین